Foto: SANA

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić rekao je jučer da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne govori istinu kada kaže da je obilježavanje Bajrama glavni razlog za eskalaciju epidemije korona virusa u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je obilježavanje Bajrama najviše uticalo na širenje zaraze u novopazarskom regionu.

Zukorlić u izjavi za Direktno.rs ocjenjuje da je Vučić “ponovo upao u zamku koalicionih partnera iz Novog Pazara i Sandžaka koji žele sa sebe da skinu odgovornost sa stanja u kome se trenutno nalazimo”.

“U pitanju su klasične dezinformacije. Bajram je bio 24. maja, a eskalacija epidemije kovida 19 u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici je počela prije dvije nedelje. Dakle, nemoguće je da je proslava Bajrama, koji je bio prije više od mjesec i po dana, uticala na širenje zaraze”, rekao je Zukorlić.

On je ocenio da je Islamska zajednica stoprocentno poštovala sve preventivne mere Vlade Srbije.

“Međutim i pored toga, Vučić za eskalaciju epidemije traži uzrok u islamskim vjerskim obredima, a ne u diskotekama, noćnim barovima ili političkim skupovima gde njegov partner (Rasim Ljajić) skače u masu, a dočekuju ga već zaraženi gradonačelnik i pola rukovodstva te stranke. Posle jučerašnjeg istupanja predsednika Vučića meni se javilo više Bošnjaka iz Novog Pazara, koji su mi kazali da se osjećaju veoma neprijatno i uvređeno, jer to što je Vučić rekao nije tačno”, kazao je Zukorlić.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here