Foto: SANA

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić optužio je gradske vlasti i čelne ljude u zdravstvenom centru u Novom Pazaru da su od javnosti krili informacije o širenju korona virusa u tom gradu.

On je za portal Direktno rekao da proslava Bajrama nije dovela do širenja virusa, već da je tome doprinosila svaka vrsta okupljanja, uključujući i političke skupove.

Među političkim skupovima u Novom Pazaru bila je i završna konvencija Zukorlićeve liste, koja je održana 17. juna na trgu u tom gradu i kojoj je, prema informacijama objavljenim na sajtu te stranke, prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi.

Zukorlić kaže da ne bi držao taj skup da je imao prave informacije o tome šta se desava.

Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, u tom gradu ima 466 osoba pozitivnih na korona virusa, što je za 20 više u odnosu na prethodne rezultate.

Direktor Opšte bolnice Meho Mahmutovcih izjavio je danas da u Novi Pazar stižu ljekari iz drugih zdravstvenih ustanova širom Srbije, kako bi pomogli u liječenju pacijenata zaraženih Covidom 19, a da je situacija, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, sada pod kontrolom i da sistem funkcioniše.

Izvor: Agencije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here