Foto: Tanjug

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SSP) Muamer Zukorlić izjavio je danas da je na konsultacijama sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem iznio stav da je zemlji potrebna potpuno nova vlada i novi premijer sa puno više energije i kredibilnosti.

Smatramo da je ova vlada dala svoj maksimum i da teško može ponuditi bilo šta novo ili sveže, rekao je Zukorlić novinarima poslije sastanka sa Vučićem.

Govoreći o učešću SPP u novoj vladi, Zukorlić je naveo da su Vučiću rekli da ili će biti ozbiljan činilac vlasti i preuzeti značajne odgovornosti na nivou države i institucija na prostoru Sandžaka ili neće sudelovati u toj vlasti i biće opozicija.

On je prenio da su se na sastanku saglasili da zemlju očekuju veoma teški dani, vjerovatno i godine.

Foto: Tanjug

Zukorlić je rekao da su razmijenili mišljenja o aktuelnom zdravstvenom stanju u Sandžaku koje je, eskaliranjem krize u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, razgolitilo mnoge druge političke, organizacione i administrativne probleme.

Prema njegovim riječima, stanje u tim gradovima i dalje je teško, a stepen smrtnosti visok.

Zukorlić je najavio da će tražiti krivično-pravnu i moralnu i svu drugu vrstu odgovornosti ljudi koji su svojim lošim činjenjem, nečinjenjem ili zloupotrebama pomogli da situacija bude tako loša.

On je rekao da vjeruje da će se narednih dana ponovo sastati kako bi dobili odgovore na iznijete stavove.

Izvor: FoNet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here