Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić izjavio je danas da je ta stranka imala ponudu da bude dio vlasti sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) i Srpskom naprednom strankom (SNS) u Novom Pazaru, ali da su to odbili.

On je na konferenciji za novinare istakao da su SDP i SNS u Novom Pazaru “neprihvatljivi partneri jer vladaju tim gradom 12 godina zbog čega su ključni krivci za najgore stanje”.

– Imali smo ponudu da bude dio vlasti u Novom Pazaru. Imali smo ponudu da činimo vlast u Sjenici, Prijepolju i Novom Pazaru zajedno sa SDP-om i SNS-om. Ponudu smo odbili. Nismo htjeli da prihvatimo SDP u Sjenici jer su oni najveći dio kriminalaca iz SDA već primili, a nama je cilj da otvorimo novu stranicu za Sjenicu. A neprihvatljiv nam je SDP u Novome Pazaru, ali i SNS, zato što oni već vladaju 12 godina i zato što su odgovorni za loše stanje. Naš ulazak u vlast bi značio njihovu rehabilitaciju. Naš ulazak u vlast u Novom Pazaru kao trećeg faktora bi značio da pristajemo da peremo sve ono što se nikada ne može oprati. Da sve ono što su radili kao jedan veoma korumpiran režim, kriminaliziran režim ovdje u Novom Pazaru i mi ni po koju cijenu nismo htjeli ući u vlast. A onda je to bio razlog da nas kažnjavaju u Prijepolju. Nema problema kaznite, ovo je tek početak, mi dolazimo vi polako dolazite.

Akademik Zukorlić kazao da ne postoji način da uđe u vlast sa onima koje naredne četiri godine planiraju da vladaju na 300 i više mrtvih.

– Ne i ne. Sa takvima se drugačije odgovora i obračunava. U takvoj situaciji, sa tako velikom moralnom temom ako imate malo ljudskosti nećete ući u običnu stranačku matematiku. Ne, nećemo, jer mi nemamo toliko bezdušnosti da uđemo u vlast u Novom Pazaru i da vam zaboravimo sav kriminal, svu korupciju i na koncu odgovornost za preko 300 mrtvih u Novom Pazaru. I političku odgovornost te stranke, i političku odgovornost gradske uprave sa tim gradonačelnikom koji ne znam koji će kapacitet morala imati da ponovo bude gradonačelnik. Prosto ne mogu da uđem u ljudski profil koji će posle činjenice da si suspendovan, da si imao suspendovanu gradsku upravu, suspendovan krizni štab, suspendovanu gradsku vlast u vremenu kad je gradu najteže. Nađite mi jedan slučaj u povjesti, u ratu kada bombe padaju, se ne suspenduje gradska vlast. Nego tada je sa svojim narodom. Mi smo imali suspenziju gradske vlasti tri mjeseca kada je ovom narodu bilo najteže i kada je 300 ljudi umrlo, njihovom krivicom, njihovom činjenjem i njihovim ne činjenjem. Direktna odgovornost gradske vlasti pod kapom SDP-a, direktna odgovornost Bolnice pod kapom SDP-a i direktna odgovornost ZZJZ pod kapom SDP-a.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here