Muamer Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja tokom rasprave o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju poručio je da se konačno mora preseći “pupčana vrpca” između kriminalaca i sudija, kriminalaca i tužilaca i kriminalaca i policajaca da bi se “istopila moć” kriminalnih grupa, a poslanici vladajuće većine uglavnom su govorili o “skandaloznom načinu na koji je bivši režim birao sudije “, ali nije bilo reči o 31 predloženom kandidatu za Privredni sud u Beogradu, Drugi osnovni sud u Beogradu, Osnovni sud u Kragujevcu, Prekršajni sud u Kragujevcu i Prekršajni sud u Kruševcu.
Zukorlić je rekao da se u Novom Pazaru, tačno zna “koja kriminalna grupa ima kojeg sudiju, tačno se zna koji su advokati, ne samo branioci klijenata već direktne linije prema korumpiranim sudijama”.

“Bodrimo sam vrh države i nadležne organe da do kraja idu u obračun sa organizovanim kriminalom, važno je ići do kraja, ne samo u pogledu samih aktera već i njihovih jataka”, rekao je Zukorlić i naveo da je imenovanje sudija u parlamentu proceduralna stvar, ali da nije moguće ignorisati važnost imenovanja sudija, pogotovo kada se država nalazi u ambijentu u kome je jasno da borba sa kriminalom nije završena.

On je pozdravio akcije borbe protiv organizovanog kriminala, navodeći da podržava vrh države i bezbednosni sistem da bude brži od onoga što se desilo 2003. godine i da ne pusti organizovani kriminal da pomisli da je jači od države, pa da oni krenu u napad što je, kaže, bila greška vlasti 2003. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here