Foto: SANA

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić izjavio je, uoči razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o formiranju nove vlade, da će ta stranka biti – ili ozbiljan činilac vlasti ili opozicija.

“Ono što smo bili u proteklom mandatu se više neće ponoviti. To je bio naš prvi mandat, eksperimentalni. Naša politička uloga je više bila sugerisanje, savjetovanje nego li učestvovanje u vlasti. Taj period je završen. Sada će biti ili jedna ili druga varijanta”, rekao je Zukorlić za Tanjug.

Zukorlić je kazao da čeka da čuje ideje predsjednika o budućoj vladi, budućem premijeru, ali načelno očekuje korjenite promjene, kompletno novu ili skoro kompletnu novu vladu i novog premijera.

“To su naša očekivanja u pogledu potrebe budućih izazova ili predstojećih dana, mjeseci i godina, a imajući u vidu da je ova postavka dala maksimum, neko više neko manje”, rekao je Zukorlić.

Vučić će, kako je najavljeno, sutra u 9 sati razgovarati sa predstavnicima Zukorlićeve liste.

Vučić je konsultacije o novoj vladi započeo danas, razgovorima sa predstavnicima liste “Albanske demokratske alternative – Ujedinjena dolina”, koji su predali zahtjeve koji se tiču najpre integracije Albanaca u državne institucije, dodajući da od ispunjenja tih zahtjeva zavisi da li će učestvovati u budućoj vladi.

Izvor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here