Screenshot: SANA

Predsjednik Gradskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Novom Pazaru Edin Zećirović rekao je danas da su oni spremni da budu dio vlasti u onim opštinama gdje se poštuju principi.

On je na konferenciji za novinare radiju Sto plus rekao da neće šibicariti i kalkulisati na jeftin i politizirajući način.

“Tamo gdje bude postojala volja, želja i odlučnost da se naprave krupni iskoraci, a ne kozmetičke promjene ili intervencije, tamo ćemo biti spremni da preuzmemo deo odgovornosti ili direktnu odgovornost vlasti. Međutim, tamo gdje naši politički oponenti smatraju da mogu praviti sitne kalkulacije kako bi produžili politički život, mi nećemo učestvovati u tome“, rekao je Zećirović.

On je dodao da su u Novom Pazaru i Tutinu blizu vlasti toliko koliko su druge partije koje su dobile legitimitet na izborima spremne da sa njima principijalno grade vlast.

“Mi smo nakon sastanka u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV) jasno svima stavili do znanja na koji način mi vidimo okupljanje bošnjačkih stranaka oko zajedničke platforme. Očekujemo da BNV predloži tu platformu, koju ćemo mi potom razmotriti“, rekao je Zećirović.

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Tutin zakazana je za četvrtak, 13. avgust, a Gradske skupštine Novog Pazara za ponedjeljak, 17. avgust.

Izvor: Radiostoplus.com/Video: SANA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here