Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Zdravstveni sistem u Tutinu je blizu kolapsa, veliki je broj zaraženih i to je ogroman pritisak na ovdašnji Dom zdravlja, ocijenila je Dženeta Agović, laborantkinja Doma zdravlja u Tutinu u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S.

“Postoje službe koje rade bez ijednog dana odmora već dva meseca. Jedna moja koleginica punih 45 dana nije imala nijedan slobodan dan” objasnila je laborantkinja koja kao kovid pozitivna mora da se liječi u samoizolaciji.

Podseća da je i veliki broj zdravstvenih radnika u Tutinu koji su zaraženi, kao i da lokalni Dom zdravlja i inače ima manje radnike nego što bi trebalo.

“Potrebno nam je sve, mi kao društvo očigledno nismo spremni za ovo. Nedostaje nam terapije, počeli smo da je kupujemo po apotekama. Ogroman je pritisak na zaposlene i pitanje je kako će ljudi koji sada rade, raditi i za mesec dana. Dnevna bonica je puna, hodnici su puni, pitanje je vremena kada će situacija da eskalira” upozorila je ona.

Broj oboljelih je, prema njenim riječima, daleko iznad zvaničnog podatka od 90.

“Na početku juna je bilo mnogo zaraženih, povećava se svakodnevno, a svaki dan čujem da je umro neko koga sam poznavala. Očigledno je da mi nismo bili spremni za ovo. Nikad nisam imala problema s plućima, a jedva sam izgurala ovu bolest, bila sam na granici pucanja” zaključila je Dženeta Agović.

Izvor: Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here