Slabe snežne padavine u nižim, a nešto umerenije u planinskim predelima centralne, zapadne i jugozapadne Srbije donele su zimske uslove vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS).
U nižim predelima vozače očekuju pretežno mokri kolovozi sa mestimično raskvašenim snegom, na kojima, zbog nižih temepratura, poledica predstavlja veliku opasnost za vožnju.
Na područjima Valjeva, Loznice, Užica, Kraljeva, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara, ali i na prilazima zimskim centrima Kopaoniku i Divčibarama, putevi su očišćeni i dobra je prohodnost, ali sa snegom na kolovozu visine do pet centimetara, zbog čega je pored zimskih guma potrebna i upotreba lanaca.
Snega ima i na putevima kod Šapca, Topole, Rudnika, Uba, Užicu, Požege, Kraljeva, okoline Beograda i mnogih drugih mesta u Srbiji. Na putevima je pretežno vlažno, a sneg je do 5 cm.
Iz AMŠ podsećaju vozače da su obavezni da imaju zimske gume, i upozoravaju da prilagode brzinu vremenskim uslovima. Svi putni pravci u Srbiji su prohodni, dok je na pojedinim zabranjen saobraćaj za šlepere i kamione sa prikolicom.
Na naplatnim stanicama i graničnim prelazima nema zadržavanja za putnička i teretna vozila.

Izvor: Mondo/Ttanjug
Foto: Izvor: Tanjug/AP Photo/Julio Cortez

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here