Foto: SDA SandžakaDelegacija SDA Sandžaka prisustvovaće danas u Prištini Akademiji sjećanja na Džafera Devu, koja se na Institutu za historiju Kosova organizuje povodom 44 godine od preseljenja ovog albanskog političkog predstavnika.
Ovom prilikom Ugljanin i članovi delegacije Mirza Hajdinović i Dino Škrijelj posjetili su Memorijalni kompleks u Prekazu gdje su odali počast i položili vijence na grobove albanskih žrtava iz porodice Adema Jašarija. Vijence su položili i na mezar heroja odbrane Sandžaka tokom drugog svjetskog rata Šabana Poluže u selu Poluža nedaleko od Prekaza.
Lider SDA Sandžaka već nekoliko godina zaredom prisustvuje pomenima albanskim žrtvama na Kosovu, međutim samo je jednom do sada bio prisutan 11. jula u Srbrenici. Istina posjetio je mezarje u Potočarima mimo dana genocida još u jednom navratu sa delegacijom BNV.
Foto: SDA SandžakaSuosjećamo sa nevinim žrtvama Kosova, međutim postavlja se pitanje zašto jedan predstavnik Bošnjaka svake godine odlazi na te komemoracije, a da pri tom ne odlazi na kolektivnu dženazu u Potočarima.
Danas se u Bosni i Hercegovini obilježava godišnjica zločina na Tuzlanskoj kapiji, a ni tu Ugljanin sa delegacijom nije otišao da oda počast bošnjačkim civilnim žrvama.
Standarno radi se o proalbanskom lobiju u unutar SDA Sandžaka povezanim sa kontraverznim Ismetom Azizijem koji neumorno radi na projektu Zeleni ćulah koji predviđa albanizaciju sandžačkih Bošnjaka.
Podsjećamo, vladajuća većina u albanskom Parlamentu nedavno je odbila da usvoji Rezoluciju o priznanju genocida u Srebrenici.
Izvor: Sandzacke.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here