Foto: Ministarstvo odbrane

“Vojska Srbije još jednom je dokazala da pripada svima”, izjavio  je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji je  u Novom Pazaru prisustvovao dezangažovanju vojne poljske bolnice u tom gradu i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz Doma zdravlja Sjenica.

Kako se navodi u saopćenju ministarstva odbrane, epidemiološka situacija je znatno bolja u odnosu na prethodni period te je ocijenjeno da je pod kontrolom.

“Svi pripadnici vojnog zdravstva su ispunjavali sve svoje zadatke, pomogli su ljudima i ovde i na svim drugim mjestima i ja zaista dijelim ogromno osećanje ponosa sa svim pripadnicima Vojske i građanima Srbije kada vidimo kakve ljekare, kakve sestre imamo u vojnom zdravstvu”, kazao je Vulin.

Foto: Ministartstvo odbrane

Kako je dodao, Vojska ne gleda na bilo čiju vjeru i naciju već joj je samo potrebna prilika da pomogne i da joj se da zadatak.

“Vojska Srbije je još jednom dokazala da pripada svima, da je na svakom delu teritorije Republike Srbije dobrodošla i da je uvek dobra vest kada vidite svoju vojsku”, poručio je ministar.

Komandant vojne poljske bolnice u Novom Pazaru Predrag Krstić istakao je da je tokom 33 dana rada te bolnice bilo uspešno zbrinuto 174 kovid pacijenta, kao i da smrtnih ishoda nije bilo.

“Sprovođenjem striktnih mera lične samozaštite i održavanjem fizičke distance postignut je cilj koji se ogleda u tome da nije bilo zaražavanja među medicinskim osobljem poljske bolnice”, rekao je Krstić, zahvalivši čelnim ljudima opština Novi Pazar i Sjenica, kao i zaposlenima u bolnicama u Novom Pazaru i Sjenici na izuzetnoj saradnji koju su pokazali za vrijeme rada vojne poljske bolnice.

Foto: Ministartstvo odbrane

Koordinator Opšte bolnice Novi Pazar Mirsad Đerlek rekao je da je prije mjesec i po u Novom Pazaru proglašena ozbiljna epidemija i da je predsjednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije na njegovu molbu odmah reagovao.

“Znao sam da u tom trenutku ne možemo sami pobijediti zlo koje se zove korona. Sutradan je vojska došla, formirana je vojna bolnica i ispostavilo se da je to izuzetno dobar potez jer smo 8. jula imali 100 prijema za jednu noć i 78 pacijenata smo smestili u vojnu bolnicu. Zamislite šta bi nam se to veče desilo da nije bilo Vojske Srbije, ukazao je Đerlek i dodao da je vojska ponovo pokazala da se “odaziva u celoj Srbiji, bez obzira na veru i naciju”.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo Uglješa Jovičić dodelio je zahvalnice istaknutim privrednicima iz Novog Pazara i Sjenice koji su pomogli u radu vojne poljske bolnice u Novom Pazaru.

Državni rekorder u bacanju kugle Asmir Kolašinac naveo da nijednog trenutka nije razmišljao da li će ući u borbu da pomogne svom narodu, pogotovo što su, kako je kazao, svi članovi njegove porodice bili zaraženi i bili smješteni upravo u Novom Pazaru u vojnoj kovid ambulanti.

“U ime svoje porodice i lično ime, zahvaljujem svim pripadnicima Vojske Srbije i Vojnomedicinske akademije koji su bili tu i koji su pomagali”, rekao je Kolašinac, ističući da se nalazimo u situaciji kada jedni drugima moramo pomoći u svakom trenutku i da je ponosan na vojsku koja je pokazala da je u najtežim trenucima uz svoj narod.

Izvor: Tanjug / Video izvor: Ministartvo odbrane

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here