Vojska i policija Srbije će, u skladu sa postojećim sporazumima i ugovorima, dobiti najnoviju opremu i naoružanje iz Rusije, rekao je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova susjedne zemlje, a piše B92.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
On u intervjuu za agenciju RIA Novosti nije iznio detalje, ali je rekao da će vojska i policija Srbije, na osnovu prethodno zaključenih sporazuma i ugovora sa Ruskom Federacijom, postati mnogo jače.
“O tome ne možemo govoriti dok se ne dogodi. Apsolutno je sigurno da će vojska i policija kupovati najsavremenije tehnologije, između ostalog i one koje proizvodi Ruska Federacija“, rekao je Vulin.
Ponovio je da će Srbija pod sadašnjim rukovodstvom strogo poštovati vojnu neutralnost, da se neće pridružiti NATO i neće podržati sankcije Rusiji.
“Sve dok je Aleksandar Vučić predsjednik Srbije i dok sam ja u bezbednosnim strukturama, Srbija neće postati članica NATO i strogo ćemo voditi računa o očuvanju naše vojne neutralnosti”, istakao je ministar.
Ponovio je da Srbija nikada neće podržati sankcije Rusiji ili antirusku histeriju.
“Historija je pokazala da je svaka rusofobija također srbofobija. Nikada se nije desilo da je neko napao Rusiju, a da nije napao Srbiju, to je pravilo”, smatra Vulin.
Takođe je rekao da će Srbija i Rusija razvijati saradnju u borbi protiv terorizma, trgovine drogom i organizovanog kriminala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here