Rezultate izbora u Crnoj Gori komentartisao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ne krijući aktivnu ulogu u zbivanjima u ovoj zemlji.

On je kazao kako je vidio neke rezultate sa sjevera Crne Gore te da je vidio ubjedljivu pobjedu liste “Za budućnost Crne Gore’”, ali to ne znači ništa dok ne dobijete sve ukupno.

“Svakako ću onima koji su pobjedili uputiti čestitku, kao što to uvijek radim”, rekao je Vučić u izjavi za Tanjug i televiziju Pink na Bledu, gdje se prethodno sastao sa premijerom Slovenije Janezom Janšom.

Vučić je rekao da je, bez obzira na rezultate izbora, važno što se “srpski narod podigao i počeo da štiti svoja identitetska prava”.

“To je ono u čemu smo kao država, ne krijući se, radeći ono što je evropska praksa zaista pomogli. Pomogli smo sa najvećom sumom novca koju je Srbija u istoriji izdvojila prema srpskim organizacijama – udruženju književnika, Matici srpskoj, napravili smo Srpsku kuću po cijeni od 3,5 miliona eura. Želimo da sačuvamo srpski narod, srpski jezik i kulturu i neki pomaci su napravljeni i vidljivi”, rekao je Vučić.

Dodao je da je važno da u Crnoj Gori ostane mir, da svi svima čestitaju i da se nastavi normalan život.


Broj pregleda:
11
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here