Na pripremnoj utakmici Košarkaškog kluba Partizan i turskog Anadolu Efesa, koja je odigrana u četvrtak u Štark areni, kojom prilikom je odata počast preminulom legendarnom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću i na kojoj se čuveni kapiten Partizana Novica Veličković oprostio od profesionalne karijere, u jednom momentu došlo je do tuče između navijača pomenutog kluba.
Na osnovu snimaka sa društvenih mreža, u momentu kada je došlo do međusobnog sukoba navijača Partizana, sa tribina se začulo pogrdno skandiranje na račun predsjednika države „Vučiću pederu“, što se ne dešava prvi put posljednjih mjeseci, naročito na fudbalskim utakmicama, kada igraju crno-bikeli.
U ovom momentu ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da li je to bio sukob suprotsatvljenih navijačkih grupa koje navijaju za isti klub, ili konflikt unutar jedne od njih, ali na osnovu pređašnjih događaja možemo da zaključimo da uzvikivanje pogrdnih parola na adresu šefa države dolazi istočne, manjim dijelom sa zapadne tribine Partizanovog stadiona, ali ne i sa juga, gdke su smkešteni oni koji važe za najvatrenije pristalice beogradskog kluba.
Krajem jula mkeseca, na utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, između Partizana i slovačke Dunajske Strede, navijači sa istočne i zapadne tribine uzvikivali su „Vučiću pederu“. Manja grupa navijača sa juga prešla je na istok kako bi se fizički obračunala sa onima koji su skandirali pomenutu pogrdnu parolu, ali partizanovci sa istoka, prema snimcima sa društvenih mreža, uspjeli su da ih potisnu.
Tri dana kasnije, prilikom prvenstvenog susreta Vojvodine i Partizana na Stadionu Karađorđe u Novom Sadu, navijači crno-bijelih takođe su uzvikivali pomenutu parolu upućenu predskedniku Srbije.

Na konferenciji održanoj prije tri mjeseca, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji stalno ponavlja da ga skandiranje Partizanovih navijača ne dotiče, za samo dva minuta, čak sedam puta je ponovio pomenutu parolu koju mu isti uzvikuju.
– Ja nemam problem sa bilo kojom parolom. To je demokratski način političke borbe. Ja sam se tome smijao još 2014. godine. Skećam se, protestvovali su, bila je Suzana (Vasiljević) tad u kancelariji kod mene. Organizovali su tada, to je bilo „počelo je“ kampanja, „gotov sam“. Pa je (Bojan) Pajtić bio na čelu te kolone, valjda je on tada bio predskednik Demokratske stranke, ko će ga znati više… Oni to mijenjaju redovno, svakih tri mkeseca. I ispred njega je bio veliki transparent „Vučiću pederu“. Ide Pajtić iza transparenta „Vučiću pederu“, došli su do Vlade i viču „Vučiću pederu“. Ja gledam, čudom se čudim, kažem, možda ja pogrešno vidim sa prozora, dajte mi da vidim snimak. Pogledam, Pajtić iza tog transparenta i oni svi viču „Vučiću pederu“. I šta čovkek na to da uradi? Ništa, da izađem i ja i vičem isto. Stvarno, evo neka vam potvrdi, Suzana je bila svjedok, ja sam izašao na prozor i vičem isto. Dok sam radio i dok sam se mučio, dok sam okretao zemlju u suprotnom smkeru od onoga u koji su je oni doveli, da Srbija može da radi, da Srbija može da živi, njihov je argument – „Vučiću pederu“. Sad će u Evropi moći da viču „Vučiću pederu“ samo zato što je država Srbija platila to – platila dva i po miliona evra. Izračunajte koliko smo od tih para mogli da damo penzionerima i svima drugima, dali smo Partizanu, dali smo i Crvenoj Zvezdi – rekao je Vučić.
On je dodao da mu je važno da ne bude nereda, nemira, droge na stadionu, ubistava, „a to Vučiću pederu – okej“.
Danas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here