Screenshot: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u Novom Pazaru bilo organizacionih problema i da je Ministarstvo zdravlja trebalo ranije da reaguje, ali da to nije razlog za kampanju koja se vodi protiv države, koja je dala više nego ikada iko u Novi Pazar, Sjenicu i Tutin.

“Ni beogradske, ni sandžačke dahije za 30 godina ništa nisu uradili u Pazaru”, rekao je Vučić i dodao da je u posljednjih šest godina opremljena bolnica u tom gradu za milione eura.

On je rekao da će sutra u Novi Pazar biti poslato još deset novih respiratora.

Vučić je rekao da šezdeset godina ništa nije urađeno u pazarskoj bolnici, a da je u prethodnim godinama urađeno nekoliko objekata, a da su fotografije koje su prikazali neki sandžački portali zapravo iz starog dijela bolnice, dok nisu pokazali kako bolnica sada izgleda.

Podsjetio je da je izgrađen dijagnostički centar, uz pomoć šeika Muhameda, koji košta pet miliona i koji izgleda bolje nego bilo koja bolnica u Njemačoj.

Kako kaze, u opštoj bolnici u Pazaru je renovirana angio sala, što je koštalo više od šest miliona eura, ljekari su obučeni i da sprovodiće hiljadu intervencija.

Dodao je da je uložen ogroman novac u uređaje i da je sve što je urađeno, urađeno u prethodnih šest godina.

“Svi koji bi da nam drže predavanje, neka pogledaju šta smo uradili u poslednjih šest godina”, rekao je Vučić i pokazao fotografije bolnice u Novom Pazaru.

On je rekao da je samo danas deset ljudi na deset respiratoru u bolnici i da nije tačno da se respiratori ne koriste, da stoje neraspakovani.

Izvor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here