Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Novom Pazaru veliki broj novozaraženih koronavirusa i da je to donelo brigu i velike probleme ljudima u Novom Pazaru, ali i muku zdravstvenim radnicima, a da je sve drugo deo političke igre.

“Onda su počele da se događaju i druge stvari koje uz to ideu. Politike, fabrikovanja neistina i drugo”, rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je rekao da je jedna od najboljih bolnica u Srbiji u Novom Pazaru, da oni imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratore koje je on odneo u Novi Pazar i da svi respiratori rade.

“U ovom trenutku imate tri lica na respiratorima. Rade još pet na kiseoničkom modu i ima još tri koja nisu uključena”, istakao je Vučić.

On je rekao da je mnogo više pažnje i empatije moralo da se pokaže prema novozaraženima i da je Ministarstvo zdravlja moralo ranije da reaguje i celu bolnicu bar tri četiri dana ranije proglasi Kovid bolnicom.

Vučić je rekao da ne postoji ništa što je Novom Pazaru potrebno, a da Novi Pazar nema, kao i da je problem bio u manjku lekara, jer je mnogo njih zaraženo, a da danas ide 14 zdravstvenih radnika iz Kragujevca za Novi Pazar.

On je rekao i da imaju maske, testove i krevete, a da je problem bio u organizaciji, da su to sistemske greške, ali se zbog toga ne može optuživati država.

“Otiđite sad u Novi Pazar i videćete desetine kutija neraspakovane opreme”, rekao je Vučić,

On je ocenio da je “sve drugo što se dešavalo ružno i pokušaj političke manipulacije”.

“Najsmešnije je kada osuđeni narkodileri viču premijerki ‘lopove’. A šta je to ukrala?”, pitao je Vučić.

On je rekao da su jučerašnji događaj – zviždanje premijerki, organizovali svi sem Rasima Ljajića i poručio da neće dozvoliti bilo kome da govori da je užasna situacija u Novom Pazaru.

Vučić je dodao da je najlakše politički zloupotrebiti Novi Pazar i podizati međunacionalne tenzije.

On je rekao da je lista koju vodi pobedila u Novom Pazaru i da je za njih glasao najveći broj Bošnjaka i da neće dozvoliti da neko unese nemire u Novi Pazar.

Vučić je ocenio da je epidmiološka situacija u Beogradu “10 puta teža” nego u Novom Pazaru.

Izvor: N1

Preuzela: Senada Kalić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here