Foto: radiostoplus.comJavno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar raspisalo je tender za demontažu postojećih i postavljanje novih automatskih potapajućih stubića u Pješačkoj zoni u centru grada, saznaje radio Sto plus.
Tenderskom dokumentacijom, u koju je ovaj radio imao uvid, predviđeno je da se ukloni 15 postojećih i da se na šest lokacija duž Pešačke zone postave nova 23 automatska potapajuća stubića, uz neophodne instalacije.
Od ponuđača se traži da stubići budu od hromiranog čelika, minimalne visine 55, a prečnika 16 centimetara.
Takođe, zahtjeva se da obezbijedi aplikaciju za daljinsko upravljanje cjelokupnim sistemom, vršenje dijagnostike i programiranje stubića da se automatski spuštaju i podižu u zadatim vremenskim intervalima.
Čitav posao procijenjen je na 11 miliona dinara, a rok za podnošenje prijava na tender je 18. jul.
Podsjećamo da su potapajući stubići u Pješačkoj zoni postavljeni u leto 2019. godine, ali da gotovo uopšte nisu radili i obavljali funkciju regulisanja saobraćaja u tom dijelu grada. Taj posao, vrijedan 4,6 miliona dinara, tada je poveren kompaniji “SEA” iz Novog Pazara.
Većina žitelja Ulice 28. novembra sa kojima smo razgovarali prošle godine kazali su nam da se ne sjećaju da su ikad vidjeli da su stubići podignuti.
“Nikad nisu podignuti, apsolutno nikad, niti znamo da uopšte rade, a vidim da su neki već izlomljeni i oštećeni. Bila je to dobra ideja, samo da su profunkcionisali. Zato automobili konstantno prolaze, a nesavjesni vozači se ne obaziru na znak da je zabranjen saobraćaj, čak trube i besno gestikuliraju kada im se pješaci brzo ne sklone sa puta”, rekao je tada jedan od stanara zgrade u toj ulici.
Nakon pisanja radija Sto plus, stubići su “proradili” na par dana, ali su ubrzo opet “potopljeni”.
Saobraćaj Pješačkom zonom dozvoljen je samo od pet do devet sati ujutru i to isključivo vozilima za dostavu. U ostatku dana potapajući stubići bi trebalo da su podignuti.
Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here