Virus korona ubio je za sedam meseci više od pola miliona ljudi, a ukupan broj zaraženih danas je u svetu prešao 11 miliona, objavila je agencija Rojters.

Do sada je u svetu bilo 520.000 smrtnih slučajeva povezanih s novim korona virusom, što je prilbližno isto kao i godišnji broj umrlih od gripa.

Sjedinjene Države potvrdile su više od 55.400 novih slučajeva kovida-19, a u većini američkih saveznih država broj slučajeva zaraze je raste, pa je nekoliko guvernera odustalo od planova za otvaranje svojih država.

U SAD je registrovano 129.000 preminulih od posledica zaraze, što je skoro četvrtina ukupnog broja smrtnih slučajeva prouzroovanih infekcijom kovid-19.

I na teritoriji Latinske Amerike je skoro četrtina slučajeva (23 odsto) zaraženih u svetu, a samo u Brazilu ih je milion i po, dok je epicentar pandemije u Aziji postala Indija sa 625.000 slučajeva, podaci su agencije Rojters, koje se zasnivaju na zvaničnim izveštajima vlada. Prema tim podacima, skoro polovina zaraženih je u međuvremenu ozdravila.

Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here