Svijet
jun 16, 2021, 18:59 pm
6

Italijanski mediiji objavili su snimak pada žičare koja povezuje grad Stresa, na obali jezera Mađore, i planinu Motarone, u Pijemontu na sjeveru zemlje, tri nedelje nakon stravične nesreće u Italiji u kojoj je poginulo 14 ljudi.
Preživio je samo 5-godišnji dječak Ejtan Biran nakon što je pukao kabl žičare, a stradali su i njegovi roditelji, brat, baka i deka.
Snimak pokazuje da se kabina žičare normalno penje, ali, kada je došla do vrha i trebalo da se spoji sa stanicom, kabina je naglo krenula nadole i na kraju se odvojila od užeta i pala na zemlju. Protiv više zvaničnika firme koja upravlja žičarom vodi se krivični postupak zbog sumnje da su namjerno deaktivirali sistem za hitno kočenje.

Al Tg3 un documento esclusivo della cabina della funivia del Mottarone, prima della caduta, agli atti dell’inchiesta sul disastro costato la vita a 14 persone. Le immagini per il loro contenuto potrebbero urtare la sensibilità di alcuni pic.twitter.com/en6MHCfS00
— Tg3 (@Tg3web) June 16, 2021

Žičara vožnjom od 20 minuta povezuje selo Stresa i planinu Motarone na blizu 1.500 metara. U strašnoj nesreći stradalo je ukupno pet porodica – dve sa prebivalištem u Lombardiji, jedna u Emiliji Romani, jedna u Kalabriji i porodica izraelskog porekla koja je živela u Paviji.
Izvor Sandzak Danas / Blic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here