Poznati  i proslavljeni likovni umjetnici sa prostora Bosne i Hercegovine i Srbije stvarali su djela u okviru programa  “Art is a Melody of Life” koji je održan u Banja Luci. Manifestacija je umjetnicima prižila priliku  da stvaraju radove u ambijentalnim uslovima i pred publikom.Projekat ima za cilj da u direktnoj komunikaciji publike i umjetnika, u ambijentu gradskog trga, uz zvuke tamburaške muzike, budu stvorena nova djela, kazala je novopazarska slikarka Paša Gicić.

,,Art is a Melody of Life” u regionu je prepoznatljiva kao kvalitetna manifestacija koja okuplja ljubitelje umjetnosti. Izložena su i djela koja su nastala u ranijem periodu, čime je  trg postao galerija na otvorenom. Ovakve manifestacije se organizuju od Pariza, Rima, Praga, do Firence, Barselone, a u vrijeme korone, izložbe na otvorenom uz poštovanje distance i ostalih preporučenih mjera su jedino i moguće.

Ulaganje u kulturu je ulaganje u budućnost, to znaju organizatori ovog dogadjaja, baš kao što znaju i naše institucije u Novom Pazaru, koje na sličan i vrlo kvalitetan način promovišu umjetnost, kroz različite kolonije i afirmišu mlade umjetnike.

Ovaj događaj je ujedno i vrlo dobra promocija NUBL- Fakulteta lepih umestonosti ,, rekla je novopazarska slikarka Paša Gicić.

Ono što čini ovu manifestaciju posebnom je neposrednost, publika posmatra umjetnike dok stvaraju, a gledaoci nemaju rezervisana  mjesta za praćenje koncerta, nego se slobodno kreću u prostoru.

Paša Gicić je profesor likovne umjetnosti u Ekonomskoj školi i asistent  na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi širom svijeta. U svom ateljeu ,,Pasa Casa d’ Arte,, u Novom Pazaru, pored slikanja,  bavi se i izradom vitraža i oslikanog stakla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here