Poslanik Bošnjačke stranke Crne Gore Ervin Ibrahimović pitao je premijera Zdravka Krivokapića da li Vlada vodi računa o srazmjernoj zastupljenosti manjina u državnoj upravi i privrednim društvima u kojima je država većinski vlasnik, i koliko je pripadnika manjebrojnog naroda naimenovano u njima na rukovodećim mjestima od 4. decembra prošle godine.
Ona navodi da manjinski narodi osjećaju da su im ugrožena manjinska prava.
“Da li je moguće da nijedan građanin koji se izjašanjava kao Bošnjak, Hrvat, Albanac, Rom nije zavrijedio ili nema kompetencije da bude na visokim državnim funkcijama?”, kaže Ibrahimović.
Ovo vrijeme kaže podsjeća na devedesete kada su se čistile institucije od manjinskih naroda.
Krivokapić navodi da nikada nijednog ministra nije pitao koje je nacionalnosti.
“Spreman sam činjenicu da sarađujem sa vama, meni ne treba glas. Zar ne treba da nas zabrine činjenica kakav je odnos prema Romima, ima onih koji su sve umjeli da upotrijebe za taj jedan glas. Imate CV-je sa fakultetima koji su vrlo sumnjivog kvaliteta ali su dobile nostrifikaciju”, kaže Krivokapić.

On kaže da bi uveo pravilo da u državnoj upravi može da radi samo neko ko je završio državni fakultet.
Ibrahimović kaže da treba da se odustane od politike isključivosti.
“Nećemo pristati na ponižavanja, ostajemo tu i borićemo se za svoja prava. Ovakvo kadrovanje i ovakve poruke ne doprinose tome”, poručuje Ibrahimović.
Kaže da je žalosno kako su smijenjeni pojedini pripadnici manjinskih naroda.
Krivokapić kaže da podaci Centralne kadrovske evidencije govore da je Crnogoraca 81 odsto, Srba 5,3 odsto, Bošnjaka i Albanaca 5, Muslimana 1,5 odsto, Hrvata 1,4 odsto. Opširnije na video snimku ispod teksta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here