Foto: indeksonline.rs

Prema obavještenju Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave za izvorne i povjerene poslove, u prethodnih 48 sati utvrđene su neravilnosti u radu 21 ugostiteljskog objekta na teritoriji grada.

Nepravilnosti u radu privrednih subjekata utvrđene su u okviru pojačane kotrole od strane inspekcijskih službi i odnose na nepoštovanje mjera zaštite koje su na snazi usled epidemije virusa Covid-19 o maksimalnom broju gostiju i držanju propsane distance u samom objektu.

Prema propisima, o daljim koracima u vezi sa stanjem zatečenim na terenu, odlučivaće Sanitarna inspekcija Raškog upravnog okruga.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Grada Novog Pazara apeluju na građane ali i vlasnike ugostiteljskih objekata da se bez odstupanja pridržavaju jasno definisanih mjera zaštite, kako bi izbjegli mogućnost da ugroze lično i zdravlje drugih.

Protiv svih za koje se utvrdi da propisane mjere ne poštuju, biće preduzete odgovarajuće radnje.

Mjere zaštite dio su nastojanja da se osigura bezbjednost zajednice ali i svakog društveno odgovornog pojedinca stupile su na snagu odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara i u skladu su sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (Sl. RS. br. 15/2016 i 68/20) kao i sa odlukama republičkog Kriznog štaba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here