Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da traži da policija hitno ispita sve okolnosti incidenta ispred Altun alem džamije u Novom Pazaru kada je zastrašivan direktor televizije Sandžak Salahudin Fetić.

Fetić je za UNS rekao da mu je dok je izlazio iz automobila ispred džamije prišla nepoznata muška osoba i rekla: „Šta ti pišeš na internetu o meni“.

„Odgovorio sam mu da mi ne prilazi, da ne znam ko je i šta hoće“, naveo je Fetić i dodao da je kasnije saznao da je nepoznati Adis Murić, koji je, kako je rekao, poznat policiji.

Fetić je kazao da je u tom trenutku iz automobila izašao i njegov prijatelj Asmir Bihorac, kome je prišao Vladimir Kljajić, s kojim je Bihorac ranije imao sukob.

Kljajić je, kaže Fetić, pretio i prema Bihorcu usmeravao torbicu u kojoj je navodno bio pištolj.

Incident je prijavljen policiji.

UNS je u saopštenju podsetio da je Fetića prošle srede u restoranu uznemiravao Kemal Mehmedović koji ga je, kako tvrdi direktor televizije Sandžak, „otvorenom šakom zakačio po licu“, a da je teži incident izbjegnut zahvaljujući prisutnima koji su sprečili dalji sukob.

Udruženje je naglasilo da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim tijelima, kao i sudskim organima, ali da niko nema pravo da ih uznemirava i da im prijeti.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here