Zamjenik vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je radiju Sto plus da je danas imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

On je u telefonskom razgovoru rekao da je na tu poziciju imenovan na sjednici Vlade Srbije.

“Odluka će biti objavljena u petak u Službenom glasniku, a ja ću u ponedjeljak već biti na radnom mjestu u Beogradu”, kazao je Đerlek.

Odlukom ministra zdravlja Zlatibora Lončara Đerlek je 1. jula imenovan za koordinatora Opšte bolnice u Novom Pazaru i zamjenika vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića koji je bio na bolovanju.

Grupa građana Novog Pazara koja danima protestuje tražila je njegovu smjenu zbog, kako su navodili, prikrivanja istine o broju oboljelih i umrlih od Covid 19 u ovom gradu, kao i lošeg rukovođenja tom zdravstvenom ustanovom.

Đerlek je lider Sandžačke narodne partije, a na čelu Opšte bolnice bio je od 2012. do 2018. godine, a ranije je, kao kadar Sandžačke demokratske partije, kratko bio i gradonačelnik Novog Pazara.

Specijalista je neurologije, a jedno vrijeme je bio i pomoćnik ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića, zadužen za resor trgovine, usluga i politike konkurencije.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here