Pogrebno vozilo za Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” u Novom Pazaru, sanitetsko vozilo za sjenički Dom zdravlja i finansijska pomoć za opštinu Tutin, još jedna su potvrda društvene odgovornosti preduzeća AD ”Ukras”. Predstavnicima sandžačkih opština vredne donacije uručio je direktor Ukrasa Adnan Selek.

”Ovo je još jedna potvrda da je Akcionarsko društvo Ukras, kao dokazano društveno odgovorna kompanija, i u teškim trenucima pandemije u službi građana Sandžaka. Donacija je obezbeđena kako za Grad Novi Pazar, tako i za opštine Sjenica i Tutin. Ja se nadam da ovo neće biti poslednja donacija i da ćemo učestvovati kad god bude bilo potrebe za to”, izjavio je direktor AD ”Ukras” Adnan Selek.

U ime novopazarskog Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća, direktor Emin Omerović je zahvalio donatorima i istakao da to preduzeće sada, sa ukupno četiri pogrebna vozila, može da podmiri potrebe grada, te da bi to bilo teško izvodljivo bez donatora.

”Koliko god je problem sa zbrinjavanjem pacijenata, bolesnika gore u medicinskom centru, mi isto imamo problem u pogrebnoj usluzi. Sa drugim vozilom iz donacije imamo realne kapacitete koji mogu da zadovolje potrebe građana i oni više ne moraju da plaćaju visoke cene kada je u pitanju transport umrlih iz Beograda, Kragujevca i ostalih centara u Srbiji do Novog Pazara”, rekao je direktor JKP ”Gradska čistoća” Emin Omerović.

Epidemiološka situacija, koja je do nedavno u Sjenici bila vrlo teška i kritična počinje polako da se stabilizuje – kazao je predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović. On je rekao da da je ambulantno vozilo od velikog značaja za Sjenicu, naročito zbog povećane potrebe transporta pacijenata u vreme pandemije.

Predstavnici kompanije Ukras koji su, u sklopu ove donacije obezbedili i finansijska sredstava za opštinu Tutin, kao vid pomoći u prevazilaženju aktulene sitacije uzrokovane pandemijom korona virusa, najavili su da će se i ubuduće truditi da adekvatnim donacijama doprinesu boljem i kvalitetnijem životu građana Sandžaka.

S.Lj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here