Nakon što je Bošnjačko nacionalno vijeće pozvalo na udruživanje bošnjačkih izbornih rezultata u interesi bošnjačkog naroda i statusa Sandžaka, na razgovor se pored SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, odazvala samo Stranka pravde i pomirenja akademika Muamera Zukorlića.

Sastanaka je bojktovala SDP Rasima Ljajića. Tim povodom je predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin održao konferenciju za štampu na kojoj je izjavio:

“Posebno se ovo odnosi i posebna je ovo poruka onim strankama koje se ponašaju podanički prema Beogradu, onim strankama koje Beograd finansira, postavlja im izborne liste i one prevare građane Sandžaka i na kraju izborne rezultate ponovo daju Beogradu na raspolaganje. Takav je slučaj da jedan naš, da li je ministar, da li je ministar od rođenja do danas ili nema veze, postavi po tri izborne liste u Sandžaku isto ko šibicaš sa tri šibice i ljude namami da gube svoja prava. Šibicari uvijek rade sa novcem građana, oni varaju ljude sa njihovim novcem, nikad šibicar nije izgubio svoj novac. Zašto govorim šibicar? Zato što šibicar i prevaranti imaju uvijek oko sebe po 4-5 naoružanih policajaca u civilu koji također učestvuju u toj prljavoj igri. Ovo dosadašnje djelovanje pojedinih političkih stranaka koje okupljaju bošnjačke glasove, šibicarenje, političko šibicarenje. Od danas to više neće moći, lično ćemo se obračunavati sa takvim šibicarima, sa tim prevarantimax prvenstveno na način da dižemo svijest građanima Sandžaka da znaju da je državni suverenitet u ovoj zemlji na građanima Sandžaka, on svoj državni suverenitet glasanjem prenosi na onu stranku koju je glasao i zamislite vi 25 godina pojedini građani slijepo glasaju za te stranke a oni njihove glasove opet daju Beogradu na raspolaganje i taj njihov podanički dub i ta podanička logika da oni koji su bili praznih džepova odjednom vidim na izborima imaju milione na raspolaganju, otkud im milioni?”

“Beograd im daje novac da prevare narod na šibicarski načina i ponovo te iste ostvarene izborne rezultate prevarenih građana Sandžaka daju Beogradu i onda Beograd postavi na čelo bolnice nekog koordinatora, poznatog poslušnika i podanika beogradskog režima, koji je podanik bio i kao gradonačelnik tadašnji Đerlek ili Meho Mahmutović i njima slični koji su upropastili zdravstvo i koji su krivi za povećanu smrtnostod korone u našem gradu i danas se oni najavljuju sa više političke funkcije, umjesto da budu uhapšeni, Beograd javlja njima ko će biti koordinator, ko će biti direktor, to više ne može”

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here