Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je nakon razgovora sa predsjednicom BNV-a Jasminom Curić, na kojem su razmotreni načini udruživanja izbornih rezultata i zajedničko djelovanje bošnjačkih stranaka, otšro napao još uvijek zvaničnog koalicionog parnera Rasima Ljajića, nazvavši djelovanje lidera SDP-a u Sandžaku “političkim šibicarenjem”

Kako prenosi portal SNews, Ugljanin je poručio da ni jedna stranka nema prava da sama eksploatiše dobijeno povjerenje građana jer, kako je naveo, svaka stranka koja u bezcijenje svoje glasove poklanja Beogradu “direktno uništava nas i buduće potomstvo”.

“Posebna je ovo poruka onim strankama koje se ponašaju podanički prema Beogradu, one koje Beograd finansira, postavlja im izborne liste. One, na kraju, prevare građane Sandžaka, a izborne rezultate ponovo daju Beogradu na raspolganje”, ukazao je on dodavši da je takav je slučaj “da je jedan ministar od rođenja do danas, nema veze, postavi po tri izborne liste u Sandžaku, isto kao šibicar sa tri šibice i ljude namami da gube svoj imetak, svoja prava”.

On je ocjenio da se djelovanje pojedinih bošnjačkih partija zove “političko šibicarenje” i da će se podizanjem svijesti kod građana obračunati sa šibicarima.

“Šibicari uvijek rade sa novcem građana. Oni varaju ljude sa njihovim novcem, nikad šibicar nije izgubio svoj novac. Šibicari su prevaranti koji uvijek imaju oko sebe po 4-5 naoružanih policajaca u civilu koji učestvuju u toj prljavoj igri. Ovo dosadašnje djelovanje pojedinih političkih stranaka koje okupljaju bošnjačke glasove je političko šibicarenje. Od danas to neće moći. Lično ćemo se obračunavati s takvim šibicarima, prvenstveno na način da dižemo svijest građanima Sandžaka da znaju da je državni suverenitet nad građanima Sandžaka”, poručio je Ugljanin, naglasivši da pojedini 25 godina slijepo daju svoje glasove takvim strankama.

Izvor: SNews.rs / Sandzacke.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here