Udruženje Tenvir organizuje čitalački klub za uzrast od 15 do 25 godina. Namjenjen je ljubiteljima pisane riječi. Cilj je kroz druženje, zajednički odabere i čitanje knjiga, razgovarati i razmjenjivati mišljenja i stavove. Ovim druženjima prisustvovaće i gosti, pisci, ljubitelji književnosti. Prvi sastanak održan je 23.01.2021. u prostorijama Kancelarije za mlade u Novom Pazaru. Tom prilikom odlučeno je da će članivi kluba u februaru, čitati i razgovarati o romanu ,,Legenda o Ali-Paši”, autora Envera Čolakovića.

Udruženje Tenvir raspisuje konkurs na temu ,,Život”. Otvoren je za sve koji do sada nisu imali priliku da se predstave svojim djelima. Tema je ,,Život” i predstavlja zapravo slobodu. Slobodu pisanja, slikanja, fotografisanja.

Na konkurs se mogu prijaviti svi umjetnici, bez obzira na starosnu dob, sa svoja najviše 3 neobjavljivana rada, iz iste ili različitih oblasti. Svi zainteresivano radove slati na mail [email protected]

Poeziju i prozu, u word dokumentu sa šifrom, u posebnom dokumentu poslati i kontakt podatke i šifru. Dužina teksta može biti najviše dvije kucane strane. Fotografije i slike, odvojeno od kontakt podataka i šifre. Konkurs je otvoren do 29. januara, javlja Tacka.net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here