U organizaciji Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, nadležne službe po treći put ove godine vrše zaprašivanje larvi komaraca na području ovog okruga. Tretiranje larvi komaraca u Novom Pazaru se vrši na dvadeset lokacija.

Po rečima koordinatora akcije zaprašivanja larvi komaraca za ovaj okrug Rastka Arsentinevića, akciju na teritoriji Novog Pazara sprovode predstavnici beogradske “Eko zaštite”. Ovo je treće tretiranje na ovom području,

“Prošlogodišnji rezultati su bili nešto bolji, iz razloga što smo ove godine suočeni sa nepovoljnijim vremenskim uslovima, odnosno uslovima koji pogoduju razvoju larvi komaraca. Broj komaraca je, ipak, znatno manji u odnosu na prethodne godine”, kazao je Arsentinević, iz Odeljenja za zaštitu životne sredine Gu, naglašavajući da se za zaprašivanje larvi komaraca koristi isključivo sredstvo koje nije štetno po faunu u rečnim koritima. “Sredstvo je sačinjeno na bazi prirodnih komponenti, koje su predviđene za ovakve postupke. Tretiranje larvi komaraca se kod nas vrši na dvadeset lokacija”, kazao je Arsenijević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here