Odjel za borbu protiv terorizma policije u Ankari pokrenuo je akciju s ciljem lišavanja slobode navedenih osoba.
Tužilaštvo u Ankari izdalo je naloge za lišavanje slobode 24 aktivna i bivša pripadnika Turskih oružanih snaga (TSK) zbog povezanosti s terorističkom organizacijom FETO, javlja Anadolu Agency (AA).
Tužilaštvo je saopćilo da je istraga pokrenuta nakon što je utvrđeno da spomenute osobe putem fiksnih telefonskih govornica komuniciraju s članovima terorističke organizacije FETO u civilnim strukturama.
Nalog za hapšenje obuhvata jednog aktivnog pukovnika, četiri majora, dva poručnika i još jednog penzionisanog pukovnika. Među 24 osumnjičena je i poručnik turske vojske koji je ranije, zbog sumnje na povezanost s teroristima FETO-a, otpušten iz vojske.

Odjel za borbu protiv terorizma policije u Ankari pokrenuo je akciju s ciljem lišavanja slobode navedenih lica.
Tužilaštvo je izdalo naloge za hapšenje i 44 pripadnika Žandarmerije Turske, također zbog povezanosti s terorističkom organizacijom FETO, a iz policije je saopćeno da je u okviru više akcija slobode lišeno 25 traženih osoba.
Tužilaštvo u Istanbulu je izdalo naloge za privođenje 40 osoba povezanih s terorističkom organizacijom FETO, a 28 osumnjičenih je u više policijskih akcija privedeno. Tužilaštvo je saopćilo da se radi o osobama osumnjičenim za finansiranje struktura terorističke organizacije FETO.
U policijskim pretresima su pronađeni i izuzeti digitalni i drugi dokazni materijali.
(SB)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here