ScreenshotMeđu gradovima u kojima će u subotu biti održani protest i blokada puta biće i Novi Pazar, najavljuju ekološki aktivisti, međutim, još uvijek nije jasno ko će ga u ovom gradu organizovati, kao ni koji će tačno putni pravac biti blokiran.
Jedan od organizatora protesta u Srbiji Marko Oljača izjavio je da će protesti biti organizovani u najmanje 30 gradova i naselja širom zemlje, a da će konačan spisak biti utvrđen u petak ili subotu prije podne.
On je pozvao policiju da tokom blokada “čuva javni red i mir i ne dopusti incidente kao tokom blokade u Šapcu, kada nije reagovala”.
Međutim, ko će organizovati protest u Novom Pazaru u subotu od 14 časova još uvijek nije poznato, a društvenim mrežama dijele se pozivi na blokadu kružnog toka u centru, isped zgrade Gradske uprave.
Među mjestima gdje se, nezvanično, najavljuje održavanje protesta su i Banjska petlja, na magistralnom putu Novi Pazar – Raška, kao i raskrsnica u blizini kompanije “Ukras“.
Radiju Sto plus su u Policijskoj upravi kazali da skup nije prijavljen i da policija za sada nema zvanične informacije o lokaciji održavanja.
Ekološki protesti i blokade saobraćajnica u Srbiji prvi put su organizovane 27. novembra i to zbog nedavno usvojenih zakona o eksproprijaciji i referendumu.
Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here