U protekla 24 sata u OB Novi Pazar su život izgubila 4 pacijenta, jedan od COVID-19, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 22. jula je u toj zdravstvenoj ustanovi bilo ikupno je 153 hospitalizovanih pacijenata, na lijčenje je primljeno 11, a otpušteno 23 ljudi. Prethodnog dana nije bilo transportovanih pacijenata na respiratoru je jedan, a na high-flow osam oboljelih od COVID-19.

U izvještaju za 22 jul se navodi da je jedna osoba iz Novog Pazara preminula od COVID-19, a još troje je preminulih su “non-COVID”.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je u protekla 24 sata bilo 249 (prvih i kontrolnih) pregleda,  urađeno su 82 aboratorijske analize, 72 rengena pluća, seroloških (brzih) testova iz krvi 97 od čega je 50 pozitivno i 19 PSR testova.

Na Infektivnom odjeljenju je bilo 8, Grudno 30, ORL 11, Dječije 19, , Internom 56, Anestezija i reanimacija 18 i Poljskoj (vojnoj) bolnici 11 pacijenata.

(Snews)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here