Foto; Irfan Ličina/Nova.rs

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru trenutno se nalazi šest pacijenata pozitivnih na korona virus, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek i dodao da postoji blago povećanje broja pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja u tom gradu, ali da nema razloga za zabrinutost.

“Polako nastavljamo prelazak iz kovida u non kovid sistem. U posljednja 24 sata smo imali jedan prijem, nije bilo otpusta niti smrtnih slučajeva, a nemamo nikog ni na respiratoru”, rekao je Ðerlek za Tanjug.

Naveo je da postoji blago povećanje broja pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja i da se obično javljaju oni koji dolaze sa odmora, ali da na osnovu seroloških testova koji su urađeni nema razloga za zabrinutost.

“Uglavnom su negativni, osećaju opštu malaksalost sa subfebrilnom temperaturom, ali nismo imali čak ni pacijenata koji su PCR pozitivni”, rekao je Ðerlek.

Precizirao je da su jučer u Novom Pazaru na pregledu bila 92 pacijenta, u Tutinu deset, a u Sjenici 28.

“Pratićemo stanje i dalje. Ono što nam daje za pravo da budemo zabrinuti je to što je veliki broj ljudi iz ovog regiona otišao na ljetovanje u Crnu Goru i Albaniju gdje je epidemiološka situacija lošija nego u našoj zemlji. Osim toga, i polazak u školu i vrtiće nas tera da budemo oprezni tako da, dok je virus prisutan, nema opuštanja”, rekao je Ðerlek i dodao da moramo naučiti da živmo sa koronom.

Izvor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here