Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Situacija u Novom Pazaru se stabilizuje, imamo manji broj pacijenata u opštoj bolnici, 226, u odnosu na prije desetak dana kada ih je bilo 398, izjavio je danas Mirsad Ðerlek, koordinator opšte regionalne bolnice u Novom Pazaru

“Broj pregleda u kovid ambulantama se smanjuje, ranije je bilo po 400 ljudi, a jučer smo imali između 200 i 250 pregleda. Imali smo i do 98 prijema, a sada je svedeno na dvadesetak prijema dnevno. Ja sam po prirodi optimista i ovi podaci me raduju, ali ne želim da se opustimo”, rekao je Ðerlek u Jutarnjem programu RTS.

Kako kaže, situacija se stabilizuje i u Tutinu.

“Situacija u Tutinu je bolja nego što smo očekivali. Najveći problem imamo u Sjenici, odakle je 70 pacijenata,” navodi Ðerlek.

“Treći dan nas prati trend i statistički podaci pokazuju da ulazimo u mirniju fazu. Međutim, s obzirom na to da se radi o nevidljivom protivniku koji nas je mnogo puta iznenadio, ponašamo se kao da imamo 400 pacijenata u bolnici i kako će nas sutra zadesiti 100 prijema. Hoću da kažem da nema opuštanja, tražim ozbiljnost, disciplinu i rad”, navodi Ðerlek.

Ističe da građani Novog Pazara polako shvataju da je ovo ozbiljna situacija i bolest, i dodaje da na dalji tok bolesti mnogo zavisi od građana Novog Pazara, Sjenice i cijele Srbije.

“Nije dovoljno da samo mi u bolnicama ginemo i radimo, potrebno je da nam građani pomognu tako što će se pridržavati epidemioloških mjera”, apelovao je Ðerlek.

Izvor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here