Od početka nedjelje do jučer u Domu zdravlja u Novom Pazaru urađeno je ukupno 116 seroloških (brzih) testova iz krvi, od čega je 46 bilo pozitivno, pokazuju podaci Štaba za vanredne situacije, prenosi novopazarski Radio Sto plus.

Testovi su obavljeni u Domu zdravlja, saopštio je mjesni Štab za vanredne situacije. Uz to je ove nedjelje pregledano 236 osoba, urađen je 61 radiološki snimak pluća i 68 drugih laboratorijskih analiza.

Na infektivnom odjeljenju Regionalne kovid-bolnice je svega četvoro pacijenata.

Tokom ove nedjelje niko nije umro od koronavirusa, nije bilo transporta obolelih u druge bolnice, niti je iko od pacijenata bio na respiratoru.

Na konferenciji za novinare u petak u 15h, s druge strane Krizni štab Vlade Srbije je saopštio da je situacija u Novom Pazaru  pod kontrolom i stabilna.

Informacije koje su se pojavile nisu bile tačne, tvrdi pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, član Kriznog štaba.

“Na infektivnom odjeljenju bolnice u Novom Pazaru leže samo četiri pacijenta, situacija se može smatrati stabilnom, ne samo zbog broja ležećih pacijenata već i zbog broja zaraženih, imamo samo pet pacijenata koji su novootkriveni” u posljednjih nekoliko dana, kazao je on.

Izvor: Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here