Foto: radiostoplus.com

U kovid-ambulanti Doma zdravlja u Novom Pazaru se javlja sve veći broj ljudi sa simptomima te bolesti, ali u Opštoj bolnici iz dana u dan opada broj hospitalizovanih.

Po podacima Doma zdravlja, u utorak se za pregled u kovid-ambulanti javilo 86 ljudi, a u sredu 73, dok ih je 11. avgusta bilo svega 26.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić kazao je Radiju Sto plus da “blago raste” broj pregleda i broj upućenih na Infektivno odjeljenje zbog čega je epidemiološka situacija i dalje nestabilna.

Objasnio je da građani imaju mnogo međusobnih kontakata, idu na ljetovanje u “nestabilne zemlje – Albaniju i Crnu Goru, putuju autobusima, uskoro će i početak školske godine”, te zato “postoji opasnost da dođe do pogoršanja situacije”.

Spahić je apelovao na građane da budu obazrivi, da aktivnosti svedu na minimum, koriste zaštitne maske i redovno vrše dezinfekciju.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru dnevno testira 120 osoba i prosječno otkrije po tri nova slučaja zaraze.

U Opštoj bolnici je na liječenju 10 oboljelih od koronavirusa, a u od jučer do danas hospitalizovane su tri osobe, a četiri puštene kući.

Izvor: Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here