Screenshot: Facebook/Opština Tutin

Sandžačka TV mreža iz Tutina saopćila je danas da tom mediju u posljednje vreijme nije dozvoljeno prisustvo sjednicama opštinskog kriznog štaba, zbog čega su građani ostali uskraćeni za informacije o krizi koja je u ovoj opštini nastala uslijed pandemije korona virusa.

Ova televizija u saopćenju za javnost navodi i da su bezuspješni bili njihovi brojni pokušaji da od odlazećeg kriznog komandanta dobiju odgovore na određena pitanja.

Pitanja na koja ovaj medij nije dobio odgovor odnosila su se na ukupan broj zaraženih i preminulih od korona virusa u Tutinu, broj zaraženih osoba u Centru za tražioce azila i Domu za lica mentalno ometena u razvoju, kao i na odgovornost za tešku situaciju u toj opštini.

Ovaj medij želeo je da sazna na čemu opštinski štab bazira svoje odluke, ko ih izvršava i na koga se odnose, kao i podatke o kadrovskoj strukturi tutinskog Doma zdravlja i broju zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi.

“Manjak pouzdanih informacija, nedostatak koordinacije, i potpuno odsustvo transparentnosti, ima za posledicu neracionalno usmeravanje raspoloživih resursa i smanjenje efektivnosti napora koje svi moramo da preduzimamo kao zajednica”, navodi se u saopćenju tutinske televizije.

Izvor: Radiostoplus.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here