HronikaSvijet
apr 30, 2021, 08:33 am
94

Tri državljanke Srbije uhapšene su jučer u Njemačkoj zbog sumnje da su provalile u jedan stan u Hamburgu, iz zida iščupale sef težak više od 100 kilograma i iz njega odnijele dragocjenosti. Policija je krenula u potjeru za njima nakon što je jedan od stanara zgrade prijavio da su ga tri žene maltene oborile bježeći sa mjesta zločina.
Naime, svjedok je u popodnevnim časovima čuo buku iz komšijinog stana i krenuo je da provjeri šta se dešava. U sljedećem trenutku, tri žene su krenule da trče u njegovom pravcu i da bježe iz zgrade, prenosi Telegraf.

Srbijanke su potom istrčale na parking gdje su uletjele u automobil i dale gas. Ubrzo su im za petama bile policijske patrole, motocikli, a u potjeru je bio uključen i policijski helikopter. Na kraju su uspjeli da zaustave vozilo marke “VW” i da privedu tri državljanke Srbije starosti 19, 30 i 42 godine.
One se sumnjiče da su silom ušle u stan sa namjerom da opljačkaju vlasnika. Iz stana su uspjele da izvale sef i da ga otvore. U vozilu u kome su bježale pronađen je alat za obijanje, ali i vrijedan nakit, za koji se sumnja da je ukraden iz sefa.
Vlasnik stana, prema navodima njemačkih medija, još nije uspio da dokaže porijeklo nakita koje je pronađeno kod kradljivica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here