Foto: Grad Novi Pazar/Tanjug

Novi Pazar će dobiti svoj aerodrom, potvrđeno je na sastanku gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševac sa članovima delegacije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, saopćeno je iz Gradske uprave Novog Pazara.

Povod sastanka sa pomoćnikom ministra za resor vazduhoplovstva Zoranom Ilićem, pomoćnicom ministra za arhitektonsku i stambenu politiku Jovankom Atanacković i direktorom Aerodroma Srbije Mihajlom Zdravkovićem.

Realizaciju projekta, čija je okvirna vrednost 15 miliona eura najavio je sredinom juna meseca potpredsednik Vlade Srbije i ministar Rasim Ljajić.

Foto: Grad Novi Pazar

Prema riječima gradonačelnika Nihata Biševca, današnji sastanak je potvrda kontinuiteta u namjeri da Novi Pazar postane ekonomsko–privredni, kulturni i turistički centar regiona. Prva faza projekta je izrada planske dokumentacije.

“Izuzetno značajan, u ovom trenutku najznačajniji projekat ne samo za Novi Pazar, već i za razvoj čitavog kraja. Prema planu, aerodrom u Novom Pazaru deo je mreže Aerodroma Srbije, a kompletan projekat, kao i troškove održavanja aerodroma finansiraće Vlada Srbije i resorno ministarstvo. Konačan odabir lokacije očekujemo uskoro, a predmet razmatranja i procene su tri lokacije”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Lokacija će, prema riječima Suata Ljajića, direktora Javnog preduzeća za urbanizam Grada Novog Pazara biti odabrana nakon detalnih procena i usaglašavanja stručnih lica.

“Jedna lokacija se nalazi u neposrednoj blizini Pobrđa, druga u Izbicama, dok treća pripada tutinskoj opštini. Konačan izbor zavisi od mnogo parametara i o tome će odlučivati stručni tim. Neki od tih parametara su veličina aerodroma i pristup lokaciji a naš sledeći korak je izrada planske dokumentacije”, kazao je direktor Preduzeća za urbanizam Suat Ljajić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here