Njegov doprinos građenju mira, demokratije i multietničkog sklada pamtiće historija“, kazao je predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović.

Predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović donio je odluku da se zbog smrti dugogodišnjeg lidera Bošnjačke stranke i bivšeg potpredsjednika Vlade Rafeta Husovića 10. 11. i 12. mart proglase danima žalosti u toj opštini.
„Napustio nas je čovjek koji je cjelokupan društveno-politički angažman proveo u nesebičnom zalaganju za opšte dobro. Ogrnut iskrenošću, blagošću i neizmjernim strpljenjem gradio je čvrste i prijateljske odnose sa saradnicima a i svakim čovjekom koji je imao čast da ga upozna. Sa dubokom tugom opraštamo se od iskrenog prijatelja koji je sa puno predanosti i do posljednjeg dana svog života radio na ostvarenju ideje napretka Rožaja i Crne Gore, njegujući pritom najuzvišenije ljudske i društvene vrijednosti. Njegov doprinos građenju mira, demokratije i multietničkog sklada pamtiće istorija“, kazao je predsjednik Opštine Rožaje, kako je saopšteno iz te lokalne samouprave.

Dan žalosti obilježava se isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštine, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, objektima mjesnih zajednica i drugih ustanova na području Rožaja.
Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti.
Za vrijeme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnom mjestu, navodi se u Odluci.
Izvor: vijesti.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here