Foto: Tree Design Institute/[email protected]

Poslije protesta održanog danas u Novom Pazaru, građani ovog grada formilali su svojim tijelima poziv u pomoć koji je, na svom Tviter nalogu, objavio Tree Design Institute.

Stotinak građana okupilo se danas ispred zgrade Gradske uprave u Novom Pazaru kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom trenutne situacije u gradu koja je vezana za broj zaraženih i preminulih od koronavirusa u Novom Pazaru i Sandžaku.

U Novom Pazaru i Tutinu na snazi je vanredna situacija, a stanje u Sjenici je takođe loše. Raste broj zaraženih i preminulih od koronavirusa.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Okupljeni su nosili umrlice na kojima sa ispisali poruke: “Zar da umiremo na hodnicima bolnica”, “Izbori i vlast preči od života ljudi”, kao i “Hvala Turskoj”, “Hvala doktorima iz Kragujevca i Kraljeva i ostalih gradova Srbije”.

Takođe, građani su se zahvalili i Novaku Đokoviću i Ademu Ljajiću.

Napisali smo HELP #novipazar #COVID19 pic.twitter.com/wLxd78Uqa5

— Tree Design Institute (@TreeeDI) July 5, 2020

Jedan od okupljenih koji se obratio građanima bio je Irfan Ugljanin. On je rekao da je sramotno ponašanje vrha vlasti prema narodu Sandžaka.

“Predstavnici vlade trebalo je da izjave saučešće umrlim Pazarcima, a ne da njihove rođake nazivaju narkodilerima i separatistima”, rekao je.

Izvor: Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here