Screenshot A1

Kooridnator nevladine organizacije Forum 10  Teo Taraniš ocijenio je u vijestima portala A1 da je vrlo moguće da SDP budeo dio nove vladajuće većine u Tutinu, a da SDA bude dio vladajuće koalicije u Novom Pazaru. 

“Još jednom se potvrdilo da mi u Sandžaku imamo situaciju da stvari nisu onakve kakve izgledaju na prvi pogled. SDA Sandžaka je preko 20 godina bila na vlasti u Tutinu i tehnički gledano oni su željeli da ostanu na vlasti uprkos nešto lošijem izbornom rezultatu. Zato su oni pribjegli saradnji sa SNS-om jer im je potreban taj jedan odbornik.

No, suštinski mi imamo jednu potpunu konfuziju koja je izazvana kod ljudi u Sandžaku jer je SDA sve vrijeme kampanje sebe predstavljala kao jedinu autentičnu bošnjačku političku opciju, dok su sve ostale bošnjačke stranke predstavljane kao velikosrpski projekat. I onda se danas dešava nešto potpuno suprotno od onog što su SDA i njen lider Ugljanin govorili, i ta stranka prva ulazi u koliciju sa SNS-om”, rekao je Taraniš

On je dodao, da je dogovor Stranke demokratske akcije Sandžaka i Srpske napredne stranke najverovatnije na lokalu, jer ne djeluje da je napravljen na relaciji Beograd- Novi Pazar.

Izvor: A1.tv.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here