Juče je premijerno izvedena predstava ”Ako dugo gledaš u ponor” na kojoj su glumci Regionalnog pozorišta intenzivno radili u poslednjem periodu.  Režiju za komad, rađen po romanu Enesa Halilovića, potpisuje Zlatko Paković, a rezultat je saradnje Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra Novi Pazar. Kako je i najavljeno, pripeđena je odlična predstava koja nikog nije ostavila ravnodušnim.
Roman Enesa Halilovića ’’Ako dugo gledaš u ponor’’  bio je material, odnosno instrument za proučavanje same stvarnosti i sagledavanje iste kroz nekoliko uglova. Kroz priču o odrastanju devojčice Nejre u siromašnjoj porodici do njenog punolestva predstavljena je klasna pripadnost koja postaje sudbina.

Očekivanja reditelja Zlatka Pakovića u potpunosti su ispunjena.
”Divne su reakcije i očekujem da se predstava igra. Ovo je sada repertoarska predstava Regionalnog pozorišta u koprodukciji sa Kulturnim centrom Novog Pazara i ona treba da bude na repertoaru redovno” kazao je Paković.
Energija uložena u ovu kamernu predstavu oduševila je književnika Enesa Halilovića, autora romana ”Ako dugo gledaš u ponor”.
”To je ogromna energija, svidela mi se i njihova strast sa kojom su igrali. Ova priča pripada i njima i oni su je večeras na svoj način podelili sa publikom . Oni su uzeli neke simbole iz mog dela i zalepršali u nekom drugom smeru ali su ostali verni mom romanu” objašnjava Halilović.

Glumci su sinoć nagrađeni najdužim aplauzom. Iako je pozitivna trema bila prisutna, interakcija sa publikom koja je bila na bini dala im je dodatnu energiju, kazala je glumica Anđela Marić koja u predstavi tumači lik Nejre.
”I ja mislim da je ovo od svih naših predstava najduži aplauz. Videli ste da je tokom predstave publika bukvalno disala sa nama, jako sam ponosna i predivna je publika bila koja daje energiju i ako smo mi to sve probali već više mesec dana, interakcija sa publikom je bila predivna i utisci su fantastični” kazala je Marić.

Direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović kazao je da je izuzetno ponosan na kompletan projekat i saradnju sa Kulturnim centrom. Ova godina, uprkos brojnim izazovima, za njih je bila izuzetno uspešna.

”Čini mi se da smo mi jedno od retkih pozorišta u Srbiji koje je imalo premijeru krajem godine. Tako da smo zadovoljni i već odmah igramo reprizu i nadam se da će građani Novog Pazar koji dođu uživati u ovoj predstavi”kazao je Mujezinović.
Sinoćna premijera predstave održana je uz strogo poštovanje svih mera.

Senada Kalić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here