U radu okruglog stola pod nazivom ”Suočavanje sa korona-virusom”,  u organizaciji udruženja ”Tavus”, učestvovali su učenici i studenti, kao i društveno-javni delatnici.

Desetoro učesnika razmenili su iskustva nastala iz suočavanja sa pandemijom korona-virusa kako na privatnom polju, tako i u profesionalnom smislu, i pokušali dati odgovore na to šta se, u doba ograničenog kretanja i funkcionisanja, mogu uzeti kao smernice za normalno funkcionisanje, šta se pokazalo kao negativno, te koji su pravci u kojima bi se moglo delovati da se negativnosti svedu na minimum.

Na samom početku, Enes Dupljak, predsednik udruženja „Tavus“ je izrazio dobrodošlicu učesnicima i publici.  Zahvalio je u ime Udruženja učesnicima Okruglog stola, Kulturnom centru na ustupljenim prostorijama, direktoru Kulturnog centra, Huseinu Memiću i Hasni Ziljkić, kulturnom radniku, koja je dala svoj doprinos u realizaciji projekta, kao i članovima udruženja „Tavus“; Amaru Ličini, kao jednom od organizatora Okruglog stola, i ostalim članovima: Imranu Muratoviću, Anisi Šabanović, Ilmi Emrović i Ajli Mrgudi. Prisutnima se obratio rečima kojima je napomenuo da je razlog okupljanja želja da se definišu problemi koji su uzrokovani novonastalom situacijom, da se iznađu rešenja tako što će se na problem zvani COVID-19 pogledati iz različitih uglova i s različitih aspekata.

„Čovek koji poseduje znanje, a to svoje stečeno znanje ne širi svojim jezikom, ponašanjem i primerom, biva zagađeni dah unutar svog društva. Takav pojedinac nema nikakve trajne vrednosti. Suprotno takvom, onaj koji svoje znanje, veštinu i plemenito ponašanje širi među ljude, bez tendencije da ojača svoj ego, biva lek za naš razum i srce. Takva individua je pojedinac koji može mnogo toga promeniti, najprije u srcima ljudi, a to je, priznaćemo, najsnažnija revolucija unutar jednog bića, a i u jednom društvu. Da bi čovek i njegovo biće procvetalo potrebno je znanja i istinskog iskustva. Potrebno je okusiti suštinsku istinu kroz formu primenjenog znanja.“

Uvodnu reč je završio je ponovnim iskazivanjem duboke zahvalnosti svima onima koji su uzeli učešće u realizaciji Okruglog stola ”Suočavanje sa korona-virusom”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here