DruštvoSvijet
maj 12, 2021, 09:16 am
18

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje posljednja dešavanja u Al-Qudsu (Jerusalemu) i nasilje izraelske policije nad Palestincima, saopštila je Kenana Strujić-Harbić, poslanica ove partije u Skupštini Crne Gore.
Ona je u izjavi za AA kazala da “je bolna činjenica zašto se neke stvari dešavaju baš u mjesecu ramazanu, svetom muslimanom mjesecu i u gradu koji je svetilište za muslimane, kršćane i Jevreje“.
“Bolna je i činjenica zašto međunarodna zajednica žmuri pred svim događajima koji su se ovih dana desili u Jerusalemu, na prolijevanje krvi djece i svih nevinih osoba koji su samo došli da se mole u džamiji“, kazala je Strujić-Harbić.

Na pitanje da li može doći do nekog dugoročnog rješenja, ona podsjeća da posljednjih godina “imamo na sceni sistemsko etničko čišćenje palestinskog naroda i projekat deložacije porodica iz svojih domova”.
“Iskreno se nadam da može doći do nekog pomirenja u narednom periodu, a da li je Izrael kao institucija spreman da ide u tom pravcu, mislim da ne“, kazala je poslanica Bošnjačke stranke.
Izvor: Anadolija
Foto: Miloš Vujović – Anadolu Agency

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here