Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac apelovao je danas na sugrađane da planirana veselja i proslave odlože i da poštuju preventivne mere i uputstva nadležnih.

On je posle sednice Gradskog štaba za vanredne situacije ocenio da su zdravstvene ustanove u ovom gradu spremne za treći talas korona virusa i da će se potruditi da ne ponove neke greške iz prethodnog perioda, kada je ovaj grad bio žarište u Srbiji.

“Međutim, znamo da nijedan sistem, ako bude veliki broj zaraženih sa težom zdravstvenom slikom, kao što je bilo u prethodnom periodu, ne može to da podnese. Prošli put smo imali pomoć lekara iz drugih gradova, međutim sada vidimo da je alarmantna situacija i kod njih, tako da ćemo verovatno ovaj put morati da se oslonimo na svoje snage”, rekao je Biševac.

On je rekao da je situacija u Srbiji, kao i u zemljama u okruženju, ozbiljna i da je pitanje dana kada će se povećati broj zaraženih i u Novom Pazaru, te da jedino uz zajedničku borbu institucija i građana može biti pobeđen korona virus.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić rekao je da je poslednjih dana povećan broj građana koji se javljaju kovid ambulanti Doma zdravlja, a posebno onih koji se prvi put javljaju na pregled.

On je rekao da ga zabrinjava da još uvek ima onih koji nisu shvatili da treba da čuvaju svoje zdravlje, jer na taj način čuvaju i zdravlje najbližih i štite ovaj grad.

“Zabrinjava nas to što su zdravstveni radnici prilično umorni, nemaju mnogo snage, kao i da u ovom talasu možda nećemo imati pomoć sa strane kao ranije, jer je ona sada svima potrebna. Ako građani nastave sa nepoštovanjem mera, plašim se da ovaj talas ne bude još jačeg inteziteta”, rekao je Spahić.

Rukovodilac sanitarne inspekcije za Raški upravni okrug Ljiljana Milošević rekla je da su tokom proteklog vikenda kontrolisana četiri ugostiteljska objekta u Novom Pazaru, od kojih su u dva zabeležene nepravilnosti organizovanja veselja sa većim brojem ljudi, koje su sankcionisane.

“Kontrole su pojačane, osim radnim danom i dalje ćemo kontrolisati i vikendom ugostiteljske objekte. Moramo da razumemo da smo svi na istom zadatku, da je nephodno očuvanje zdravlja svakog građanina”, rekla je Milošević.

Ona je dodala da se u Novom Pazaru primećuje nepoštovanje mera, ali ništa izraženije nego u drugim gradovima u Srbiji.

Sutra će u Novom Pazaru zasedati stručni tim koji će predložiti nove epidemiološke mere u ovom gradu

Izvor: Radiostoplus

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here