Foto: SPP

Skupština Srbije održala je danas prvu sjednicu u novom sastavu. Tom prilikom 250 poslanika je položilo zakletve, obećavši da će predano obavljati svoje dužnosti, prenosi Nova.rs.

Među onima koji su danas stupili u skupštinsku salu, po prvi put nije bilo predstavnika opozicije, makar ne onih koji bi to zaista bili i koji bi svojim delovanjem to potvrdili.

Možda će u narednom periodu Socijalistička partija Srbije ili Šapićev SPAS statirati kao opozicija, u zavisnosti od toga kakve im karte budu dodijeljene, ali suštinski u srpskom parlamentu neće biti onih koji će se otvoreno suprostavljati vlasti, i otvoreno kritikovati loše poteze onih koji upravljaju našim životima.

Bošnjake u ovom sazivu predstavljat će devet narodnih poslanika i to: četiri sa liste SPP – Muamer Zukorlić, Samir Tandir, dr. Misala Pramenković i dr. Jahja Fehratović, tri sa liste SDA Sandžaka – Enis Imamović, Mirsad Hodžić i Selma Kučević, dva iz stranke SDP sa liste SNS-a – Muamer Bačevac i Samira Ćosović.

Pored poslanika iz redova Bošnjaka, među narodnim poslanicima iz Sandžaka su i Stefan Srbljanović, Krsto Janjušević i Milanka Jevtović Vukojičić iz Priboja, Nikola Jolović iz Novog Pazara – sa liste SNS-a, kao i Dijana Radović sa liste SPS-JS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here