Foto: Irfan Ličina

Dr. Lejla Ćeranić je odlukom dr. Meha Mahmutovića smijenjena sa mjesta v.d rukovodica službe sa infektivne bolesti Opšte Bolnice u Novom Pazaru. Javnost u ovom gradu oštro je usudila ovaj čin direktora OB Novi Pazar.

Iz nezvaničnih informacija, portal Nova.rs saznao je da je rješenje o smjeni direktor Mahmutović poslao putem kurira, na taj način ne udostojivši doktorku ni razgovora o cijelom slučaju. 

Heroina u bijelom, tako je javnost Srbije i Novog Pazara okarakterisala doktorku Lejlu Ćeranić, infektologa iz Novog Pazara.

Lejla Ćeranić je jedan duži period bila jedini infektolog infektivnog odjeljena OB Novi Pazar, u danima kada je na desetine pacijenata hospitalizovano, kada je veliki broj umirao i kada je u danima bilo preko 100 pacijenata zaraženih koronavirusom.

Foto: Irfan Ličina

Lejla je hrabro stajala na braniku grada i regije od ove opasne bolesti.

Putem društvenih mreža građani Novog Pazara ukazuju podršku doktorki Lejli i poručuju da će u znak zahvalnosti za sve što je i prethodnih dva mjeseca uradila da spasi živote građana Novog Pazara i Sandžaka stati u njeni zaštitu.

“Dr. Lejla Bašić Ćeranić, heroina grada Novog Pazara, infektolog, sve vrijeme na prvoj liniji odbrane, bdela 24 h nad pacijentima, danima nije viđala svoje četvoro djece, smijenjena! O njenoj hrabrosti i požrtvovanju čuo je cio region, ali ovdašnje rukovodstvo ne voli istinu”, napisala je na Twitteru korisnica @Aya_icelady.

Na društvenim mrežama je objavljen dokument o smjeni u kom se navodi da se van snage stavlja odluka o imenovanju Lejle Ćeranić na mjesto vd rukovodioca službe za infektivne bolesti.

Direktor Opšte Bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović tvrdi da dr. Lejla Ćeranić nije razrešena sa funkcije načelnika infektivnog odjeljenja te bolnice, ističući da je ona otišla na odmor i da na 15 dana imenovan privremeni načelnik.

“Netačne su informacije da je dr. Lejla Ćeranić razrešena sa funkcije načelnika infektivnog odjeljenja. Ono što je istina, jeste da je Ćeranićeva tražila godišnji odmor i to od subote pa je na njeno mjesto imenovan vršilac dužnosti. Jedini specijalista koji može da je zameni je Binela Mavrić koja je inače zamjenica načelnika Bušata i imenovana je dok je Ćeranićeva na petnaestodnevnom odmoru”, rekao je Mahmutović za portal Indeksonline.rs.

Mahmutović je rekao da se radi o standardnoj proceduri i da će nakon povratka sa odmora ona biti vraćena na svoje radno mjesto.

Izvor: Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here