Stranka pravde i pomirenja – SPP akademika Muamera Zukorlića je pregovarala sa Strankom demokratske akcije SDA Sulejmana Ugljanina o fomiranju bošnjačkog bloka u Sandžaku.

Predmet razgovora je bio formiranje zajedničkog poslaničkog kluba u Parlamentu Srbije, i koalicije u Sjenici, Tutinu i Bošnjačkom nacionalnom vijeću. U Sjenici su pregovori dovedeni do kraja, gdje je SPP prepustila mjesto predsjednika Opštine Sjenice SDA stranci u cilju ostvarivanja bošnjačkog jedinstva.

Ugljanin je prekjučer izjavio da mu nije dostavljen dokument sa pečatom. Da od njegovih saradnika prihvata samo ovjeren dokument i iznio je niz uvreda na račun SPP stranke tokom konferencije za štampu. SPP je u međuvremenu dostavila dokument ovjeren pečatom SDA stranci.

Međutim, iako je Ugljanin najavio da će se tokom konstituisanja skupština bošnjačke stranke opredijeliti da li su za Bošnjake i Sandžak i su Veliku Srbiju i Vučića, SDA je sutradan formirala koaliciju sa SNS-om u Tutinu. Kako je neformalno izjavio Rade Petrović, i on sam je bio iznenađen odlukom Centrale SNS-a u Beogradu.

Tako je Ugljanin izdao pregovore o formiranju bošnjačkog bloka. Nadajući se SPP biti prisiljena da formira koaliciju sa SDA u Sjenici na čelu sa Mirsadom Hodžićem.

SPP je iznenada u zadnjem trenutku uspijela da napravi koaliciju sa Grupom građana Bez diskriminacije i sa tri srpske liste u sjeničkoj skupštini i preuzme vlast u Sjenici.

Za predsjednika skuopštine je izabran dr. Rejhan Kurtović.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here