Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Tutinu oštro je osudio smjenu načelnika za inspekcijske službe Opštine Tutin Almasa Hamzagića (SDP), koji je rano jutros odlukom lokalne vlasti uklonjen sa te funkcije.
Tim povodom na društvenim mrežama oglasio se predsjednik SPP u Tutinu i narodni poslanik Zaim Redžepović, čije obraćanje prenosimo u cjeloni:
“Mi iz OO SPP u Tutinu oštro osuđujemo potez lokalne vlasti u Tutinu koja jeste na izdisaju, ali svoje posljednje dane koristi za obračun sa političkim neistomišljenicima na način koji je apsolutno neprihvatljiv.
Smjenom gospodina Hamzagića sa pozicije koju je kako saznajemo obavljao do jutros je pala još jedna maska i stavljen je prst u oko građanima koji žele da Tutin bude mjesto gdje se poštuje čovjek, znanje, pravo na rad, dostojanstvo i potreba da se živi od poštenog rada.
OBRAČUN S KADROVIMA SDP U TUTINU: Ranom zorom smijenjen načelnik opštinske inspekcijeDesetine i stotine naših aktivista, članova, slobodnih ljudi su platili ceh slobodnog mišljenja, slobodnog izbora političke opcije i na koncu želje da se bude dio porodice Stranke pravde i pomirenja. Mi znamo šta je nepravda.
Zbog toga smo sa nevjericom primili vijest da odlazeća vlast i posljednje dane troši u obračunu sa svojim građanima koji drugačije misle, ništa nijesu naučili i ovoga puta je meta gospodin Hamzagić.
Bez obzira na sve naše političke razlike, radi se o čovjeku koji je svoj posao radio odgovorno i časno.
Gospodo iz bivše vlasti sve će proći, baš kao što ste i vi prošli, ali otimanje prava da se radi, egzistira, prehrani porodica će vas čekati i zbog toga što mislite da to pripada samo vama, morate da odete”.
Podsjećamo, Almas Hamzagić (SDP) je jutros ekspresnom predstavnika lokalnih vlasti smijenjen sa funkcije načelnika opštinske insekcijske, a na njegovo mjesto je postavljen službenik lokalne poreske administracije iz redova SDA Sandžaka, o čemu je jutros pisao naš portal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here